درخت پسته را در پاییز بکارید! این را ما نمی‌گوییم، مهندسین کشاورزی می‌گویند! چرا که پاییز یکی از بهترین فصول سال برای کاشت نهال پسته است و شرایطی را فراهم می‌کند که درختان پسته به بهترین شکل رشد کنند. اما کاشت نهال پسته در پاییز نیز شرایط خاصی دارد و می‌بایست نکات مهمی را در نظر بگیرید تا درخت شما دچار سرمازدگی نشود. پس بیایید تا در این قسمت از فارم کالا به صفر تا صد فرآیند کاشت درخت پسته در پاییز نگاهی بیندازیم و این نکات مهم را نیز بررسی نماییم. با فارم کالا همراه باشید.

آیا کاشت نهال پسته در پاییز خوب است؟

چه سوال خوبی! بگذارید یک جواب علمی برای آن ارائه دهیم. متخصصین کشاورزی بر این باورند که نهال پسته باید موقعی کاشته شود که درخت در زمان خواب باشد. همچنین در زمان کاشت، باید هوا کاملا معتدل باشد، یعنی نه خیلی سرد و نه خیلی گرم، چون اگر هوا سرد باشد نهال پسته یخ زده و رشد نمی‌کند. اگر هم هوا گرم باشد که باز هم نهال فرصت رشد را پیدا نخواهد کرد. حال فصلی معتدل‌تر از پاییز داریم؟ در نتیجه پاییز می‌تواند جز بهترین فصول برای کاشت این نوع نهال باشد. مخصوصا نیمه اول پاییز که هوا در بهترین حالت قرار دارد. کاشت نهال با استفاده از چاله کن موتوری می‌تواند سبب افزایش سرعت کاشت نهال و ایجاد گودال های استاندارد و یکسان شود و همواره توسط کارشناسان توصیه می‌شود.

۵ مزیت فوق العاده کاشت نهال پسته در پاییز

چرا کاشتن پسته در پاییز؟ به دلیل وجود ۵ مزیت فوق العاده زیر:

۱_ احتمال بروز آفت کمتر است.

همانطور که می‌دانید نهال پسته در ابتدای کاشت بسیار ضعیف است و ممکن است با هر آفتی دچار آسیب و خسارت شود. حال در فصل پاییز به علت سرمای هوا، احتمال بروز آفات کاهش می‌یابد. در نتیجه نهال پسته شما از آفات مخرب و آسیب زننده در امان می‌ماند.

۲_ نهالتان به خوبی رشد می‌کند، آن هم یک رشد چشمگیر!

همه باغبان‌ها به دنبال رشد بهتر نهال و درختانشان هستند و حتما شما هم از این قاعده مستثنی نیستید. حال نهال پسته در فصل پاییز رشد بهتری خواهد داشت، چون در این زمان هوا کاملا خنک است و مهمتر از آن، در این فصل شاهد بارندگی‌های زیادی خواهیم بود که باعث می‌شوند نهال رشد بیشتری داشته باشد.

۳_ نیاز به آبیاری چندانی هم نیست.

پس از کاشت نهال پسته در پاییز اصلا نگران آبیاری نباشید‌. چون نهال شما در یک فصل خنک و پر باران کاشته شده و نیاز چندانی به آبیاری ندارد. پس می‌توانید با تعداد دفعات کم و محدود آبیاری نیز، شاهد رشد نهال پسته باشید.

۴_ شوک دادن به نهال کمتر می‌شود.

نهال پسته معمولا از گلدان یا باغچه به زمین باغ منتقل می‌شود. حال هنگام انتقال به نهال شما شوک زیادی وارد خواهد شد و مدت‌ها طول می‌کشد تا نهال پسته بتواند خود را با زمین جدید وقف داده و شروع به رشد کند‌. اما وقتی کاشت در فصل پاییز انجام گیرد، چون هوا سرد تر است، شوک کمتری به درخت وارد خواهد شد. در نتیجه احتمال اینکه نهال پسته در اثر شوک ناگهانی خشک شده یا رشد نکند نیز کاهش می‌یابد.

۵_ نهال قدرتمندتر می‌شود.

با کاشت نهال پسته در پاییز، نهال شما این فرصت را دارد که کم کم رشد ریشه‌ای خود را گسترده‌تر کرده و قدرتمندتر شود.

کاشت نهال پسته در پاییز

معایب کاشت نهال پسته در پاییز چیست؟

کاشت پسته در فصل پاییز چالش‌ها و معایبی را نیز به همراه دارد که بهتر است از آن‌ها مطلع باشید:

۱_ یخبندان غافلگیر کننده!

گفتیم که در پاییز هوا معتدل است، اما گاهی هم هوا شما را غافلگیر می‌کند! مثلا ممکن است هوا به شکل زودهنگام سرد شود و با بروز یخبندان، نهال پسته دچار سرمازدگی شود. این اتفاق در اکثر مواقع قابل پیش بینی نیست و می‌تواند شما را غافلگیر کند.

۲_ ممکن است نهال پیدا نکنید!

شاید از خواندن این جمله تعجب کرده باشید و بگویید نهال پسته به فراوانی پیدا می‌شود. اما اینطور نیست، چون در فصل پاییز نهالستان‌ها سعی می‌کنند نهال‌های پسته را برای فصول آینده آماده سازی کنند. در نتیجه ممکن است در فصل پاییز مایل به فروش نهال نباشند و این دیگر چالشی است که با آن روبرو خواهید شد.

۳_ محدودیت زمان دارید.

برای کاشت نهال پسته در پاییز شما با محدودیت زمان نیز روبرو هستید. چرا که تنها یک الی دو ماه برای کاشت فرصت دارید و اگر این زمان را از دست بدهید سرمای زمستان از راه می‌رسد و دیگر باید کاشت نهال را متوقف کنید. پس زمانتان محدود است و می‌بایست سریعا دست به کار شوید.

نکات مهم هنگام کاشت نهال پسته در پاییز

برای اینکه نهال شما بهترین رشد را داشته و دچار آسیب نشود، حتما هنگام کاشت به موارد زیر توجه کنید:

  • کاشت نهال در هنگام وزش باد ممنوع! چون در پاییز معمولا شاهد وزش‌های شدید هستیم و اگر باد شدیدی شروع به وزیدن کند، نهال شما دچار آسیب خواهد شد.
  • برای کاشت نهال پسته در فصل پاییز باید آب و خاک مناسبی نیز فراهم کنید. مثلا آب شیرین بهترین گزینه است.
  • اگر هوا در پاییز به طور ناگهانی سرد شد، کاشت نهال را متوقف کنید، چون احتمال یخبندان وجود دارد و نباید ریسک کنید.
  • اگر می‌خواهید هنگام کاشت نهال پسته در فصل پاییز، به نهال شما شوک زیادی وارد نشود، حتما به دمای مقصد و مبدا نیز توجه کنید. مثلا اگر دمای گلدانی که پسته در آن کاشته شده است ۱۵ درجه می‌باشد، دمای خاکی که قرار است هم اکنون نهال را در آن بکارید نیز باید همین‌گونه باشد.
  • برای کاشتن پسته در پاییز نیاز است که چاله‌های مناسبی نیز حفر کنید. شما می‌توانید با خرید چاله کن موتوری، این کار را نیز برای خودتان آسان‌تر کنید.

بهترین فصل کاشت نهال پسته کدام است؟

گفتیم که پاییز یکی از بهترین فصول سال برای کاشت پسته است، اما نگفتیم که بهترین فصل است! در واقع اصلا بهترین فصلی وجود ندارد و اینکه کدام فصل برای کاشت پسته بهتر باشد بستگی به شرایط آب و هوایی هر منطقه دارد. به عنوان مثال در مناطق گرمسیر مثل استان‌های جنوبی، فصل پاییز هوا کاملا معتدل است. پس در این استان‌ها نهال پسته باید در پاییز کاشته شود‌.

بهترین فصل کاشت نهال پسته

اما در مناطق سردسیر فصل پاییز هم به شدت سرد است، پس در این مواقع نباید پاییز برای کاشت نهال انتخاب شود. بلکه مناطق سردسیر باید کاشت نهال پسته را به اواخر اسفند ماه موکول کنند‌. چون در اواخر اسفند هوا نه آنقدر سرد است که باعث سرمازدگی نهال شود و نه آنقدر گرم است که نهال را خشک و بی جان کند. اگر هم در اسفند ماه امکان کاشت نهال را نداشتید، می‌توانید این کار را در نیمه اول فروردین و فصل بهار نیز انجام دهید. پس با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه‌اتان، مناسب‌ترین فصل را برای کاشت نهال پسته انتخاب کنید.

سخن نهایی

فارم کالا در این بخش به بررسی و تحلیل کلی کاشت نهال پسته در پاییز پرداخت. کاشت این نوع نهال کار دشواری نیست، چون نهال پسته سازگاری بالایی دارد. اما برای رشد هرچه بیشتر نهال و جلوگیری از سرمازدگی آن، باید فصل مناسبی را برای کاشت انتخاب کرد که ‌این فصل مناسب در اکثر مناطق پاییز می‌باشد. پس اگر می‌خواهید یک نهالستان پسته سرسبز و پر بار داشته باشید، این عامل را نیز از یاد نبرید.

در این حوزه نیاز به مشاوره دارید؟ پس حتما با کارشناسان فارم کالا در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید در انتهای همین مطلب سوالات خود را بیان کنید تا کارشناسان فارم کالا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.