مقایسه انواع تیلر باغی
تیلر باغی، کلتیواتور یا همان تیلر کشاورزی، یکی از پرفروش ترین و پرمصرف ترین ادوات و ماشین آلاتی به شمار میرود که در زمینه زراعت و باغبانی استفاده میشود. اگر بخواهیم تیلر را توصیف کنیم، میتوان گفت که تقریبا مدل کوچک شده تراکتور است. تیلر مانند تراکتور دارای شاسی و موتور و گیربکس بوده و میتوان مثل تراکتور، ادوات را به آن وصل کرده و روی زمین کار کرد. برای آشنایی با انواع تیلر باغی و تفاوت های آنها، همراه ما باشید.
از تیلرها می توان در تمام مراحل خاکورزی، کاشت، برداشت و… استفاده کرد. تیلر دارای دو چرخ بوده و برای هر محصول و زمینی میتوانید بر حسب توان موتور، عمق و عرض کار، تیلر متناسب با آن را تهیه کنید. علت خرید بالای تیلرها کاربرد بالای آنها و امکان تبدیل آنها به ماشین آلات کاشت، داشت و برداشت است.
این ماشینها را میتوانید به دو صورت دیزلی و بنزینی در بازار پیدا کنید. اگر میخواهید مصرف سوخت پایینی داشته باشید، بهتر است نوع گازوئیلی یا دیزلی و اگر قصد دارید روی زمین کوچک خود عملیات انجام دهید نوع بنزینی آن را تهیه نمایید. در واقع کشاورزان و باغداران با زمینهای بزرگتر، بیشتر تیلر دیزلی استفاده میکنند.
از لحاظ دسته بندی تیلرها، به دو دسته کلی هندلی و استارتی تقسیم میشوند که برای مدلهای هندلی، باید دستگاه را با کشیدن طناب دستگاه روشن کنید. جالب است بدانید حتی چرخ های تیلر را نیز با توجه به کاربری آنها میتوان تغییر داد. سایز تیلرها نیز بسیار متغیر میباشد. به طور کلی اگر بخواهیم انواع شخمزن باغی را با هم مقایسه کنیم باید به دسته بندیهای زیر توجه کنیم:
انواع تیلر کلتیواتور از نظر سوخت
همانطور که در بالا گفتیم، تیلرها از لحاظ سوخت مصرفی، در دو نوع بنزینی و گازوئیلی یافت میشوند. تیلرهای بنزینی کوچکتر بوده و معمولا در زمینهای کوچکتر استفاده میشوند و برعکس، تیلرهای گازوئیلی که بزرگتر هستند را در زمینهای بزرگتر و برای کارهای سنگینتر استفاده میکنند. بنابراین اگر به دنبال هزینه سوخت کمتر و قدرت بیشتر هستید، پیشنهاد ما تیلر دیزلی است.
دستگاه شخم زن کاما اصلی (تیلر کولتیواتور کاما) مدل KDT-610KE
28,000,010 تومانبیشتر بدانیدانواع کولتیواتور باغی از نظر نحوه روشن کردن
تیلرها را از لحاظ نحوه روشن کردن میتوان در دو نوع هندلی و استارتی تقسیم بندی نمود. نوع هندلی توسط طناب هندل و نوع استارتی به وسیله باتری و استارت روشن میگردد. معمولا تفاوتی از لحاظ کارکرد بین این دو روش روشن کردن شناسایی نشده است.
انواع تیلر از نظر موتوری یا دستی
آیا میدانستید تیلرها در هر دو مدل دستی و موتوری موجود هستند؟ با نوع موتوری تیلر آشنا شدید و متوجه شدید که دو نوع بنزینی و دیزلی دارند. نوع دستی تیلر از نوع موتوری کوچکتر است تا بتوان در عدم حضور موتور، به راحتی آن را جابه جا نمود. این نوع تیلر برای موارد سبک و باغبانی استفاده میشود و طبیعیست که نمی توانید از آنها در خاکورزی استفاده کنید.
انواع تیلر باغی از لحاظ نحوه ی انتقال قدرت از موتور به گیربکس
در بسیاری از انواع کلتیواتور باغی از انتقال قدرت مستقیم استفاده می شود. این نوع از کلتیواتور Cultivator دارای کلاچ روغنی می باشند که قدرت تولیدی موتور را به خوبی و با حداقل لغزش به موتور انتقال می دهد. در برخی مدل هایی که قدرت پایینی دارند، چه با موتور بنزینی و چه با موتور گازوئیلی، برای کاهش هزینه های دستگاه، از انتقال قدرت تسمه ای استفاده می شود. هر سیستم انتقال قدرت تسمه ای مشکلات بسیاری دارد، اما یک حُسن هم دارد. حُسن این سیستم در این است که اگر تیغه ها به جسم گیر کنند که مانع چرخیدن تیغه ها شود، مشکلی برای موتور یا گیربکس به وجود نمی آید و معمولا تسمه ها شروع به لغزش می کنند. در نتیجه از وارد آمدن خسارت به دستگاه جلوگیری می شود.
انواع دیگر دسته بندی تیلر باغی
به جز موارد گفته شده، تیلرهای باغی را میتوان از لحاظ اندازه چرخ، شکل، جنس و… نیز تقسیم بندی نمود که آن چنان مهم نیستند.
کدام تیلر باغی را بخرم؟ کدام یک از انواع تیلر باغی کیفیت بهتری دارد؟
به طور کاملا دقیق نمیتوان گفت که کدام برند یا کدام نوع تیلر کیفیت بالاتری دارد یا برای شما مناسبتر است. عواملی که در خرید شما موثر هستند، به خود شما بستگی دارند. بودجه، مساحت زمین، نوع محصول، خاک زمین و… همگی در تصمیم گیری شما در خرید تیلر دخیل هستند. برای این که بتوانید انواع تیلر را راحتتر با هم بررسی کنید، به مقایسه تیلرها میپردازیم.
- همانطور که اشاره کردیم، برای مصارف ساده، سبک، باغی و داشت میتوانید از تیلر دستی که ارزانتر و کوچکتر است استفاده کنید که بین فواصل درختان نیز بتوانید به راحتی از آنها استفاده نمایید. یک نوع از تیلرهای دستی به ترکیب علفتراش ها با الحاقی ها گفته می شود. که هنگام کار موتور قدرت مورد نیاز برای کار الحاقی شخمزن را تامین می کند.
- اگر زمین زراعی کوچکی دارید یا باغ بزرگی دارید میتوانید از تیلرهای موتوری استفاده نمایید. البته باید قبل از خرید، هزینه سوخت آن یعنی بنزین را نیز در نظر داشته باشید. قدرت و توان تولیدی این نوع تیلر بین 5.5 الی 7 اسب بخار است.
- اگر زمین شما بزرگ است توصیه میکنیم تا تیلر باغی نوع دیزلی یا همان گازوئیلی را تهیه کنید. تیلر دیزلی بزرگتر بوده و توان تولیدی بیشتری از بنزین دارد. توان این نوع تیلر بین 5.5 الی 12 اسب بخار بوده و میتواند کارهای سنگینتر را نیز انجام دهد.
نکته: مصرف سوخت در تیلر دیزلی کمتر، قدرت تولیدی بیشتر، سوخت مصرفی آن ارزانتر اما وزن و ابعاد بزرگی دارد.
برای خرید تیلر باغی باید چه پارامترهایی را در نظر بگیرم؟
با توجه به توصیه های بالا جهت خرید، حال میخواهیم پارامترهای مرتبط با خرید تیلر را به صورت لیست بیان کنیم تا بتوانید بهترین خرید را انجام دهید. پارامترهای موثر در انتخاب تیلر شامل:
- مساحت زمین: در زمینهای کوچک تا بزرگ باید به ترتیب تیلرهای دستی، بنزینی و دیزلی را خریداری کنید.
- کاربرد دستگاه: اگر کارهای شما سبکتر هستند از تیلرهای نوع دستی و بنزینی و اگر سنگینتر هستند از نوع دیزلی استفاده نمایید.
- قدرت و توان دستگاه: اگر باغدار هستید از تیلرهایی با قدرت کمتر از 9 اسب بخار و اگر کشاورز هستید از تیلرهای پرقدرتتر استفاده نمایید.
- سوخت دستگاه: درست است که هزینه سوخت در تیلرهای بنزینی بیشتر است، اما هزینه نگهداری آنها کمتر از نوع دیزلی است.
- سیستم انتقال نیرو: به طور کلی تیلرها یا توسط تسمه یا به صورت کوپل مستقیم نیرو را به ادوات منتقل میکنند. نوع تسمهای ضعیفتر از نوع کوپل مستقیم میباشد.
ویژگی های تیلر باغی
قبل از اشاره به مزایای تیلر، ابتدا قصد داریم به توصیف کلی مکانیزم، قطعات و کارکرد انواع تیلر باغی بپردازیم.
- دنده: تیلر دارای دنده سبک و سنگین میباشد. دنده سبک قدرت کم و سرعت زیاد داشته و دنده سنگین قدرت بالا و سرعتی بالا دارد.
- چرخها: چرخها در انواع لاستیکی، استوانهای و آهن عاجدار تولید میشوند. جنس لاستیکی برای کارهای سبک، حمل بار و درجا کار کردن، جنس استوانهای برای جلوگیری از فرو رفتن در گل و شالیزار و آهن عاجدار برای شخم زدن و کارهای سنگین استفاده میشود.
- کلاچ: به طور کلی دو نوع کلاچ اصلی و فرعی در تیلر وجود دارد. تیلر اصلی برای اعمال نیرو به هر دو چرخ به صورت همزمان و توقف کامل تیلر و کلاچ فرعی جهت گرفتن کلاچ روی هر چرخ به صورت مجزا استفاده میشود. چرخ راست به وسیله کلاچ راست و چرخ چپ به وسیله کلاچ چپ.
تیلرها برتریهای بسیاری نسبت به تراکتور دارند که سبب میشود تا فروش بالایی داشته باشند. به مزایای انواع تیلر باغی اشاره میکنیم:
- فرمان انعطافپذیر 360 درجه
- قابلیت اتصال ادوات سوارشونده بر روی آن
- توانایی مانور زیاد در مزارع و باغات
- قابلیت اتصال انواع خیش، گاوآهن، روتیواتور، چرخ خاکورز، سمپاش و غیره
- سبکی و قابلیت هدایت آسان توسط فرد و عدم فشردگی خاک بر خلاف تراکتورهای سنگین
- تنوع بالا از نظر قیمت، جنس و کاربرد
- ارزان بودن نسبت به تراکتور
- پایین بودن هزینههای تعمیر و نگهداری نسبت به تراکتور
- ارزان بودن ادوات متصل به تیلر نسبت به ادوات قابل اتصال به تراکتور
- قابل استفاده در انواع خاکها و زمینها از جمله شالیزارها
- مصرف سوخت کمتر نسبت به تراکتور
- باالا رفتن بهرهوری نسبت به کشاورزی سنتی
شما می توانید جهت خرید انواع تیلر باغی یا اطلاع از قیمت بروز کولتیواتور ها به فروشگاه اینترنتی ابزار و لوازم کشاورزی، باغبانی، دامپروری، صنعتی فارم کالا مراجعه نمایید.