مزایا و معایب کفکش ۱۲ ولت
کفکش ۱۲ ولت چه نوع پمپ آبی هست؟
قبل از اینکه بریم سراغ مزایا و معایب دستگاه، اول ببینیم چطور دستگاهیه؟ کفکش ۱۲ ولت از یک موتور جریان مستقیم DC و یک پمپ تشکیل شده. این نوع موتور باید به جای برق شهری که به آن برق جریان متناوب Alternating Current گفته میشه، به برق باتری که به آن برق مستقیم Direct Current میگن، متصل بشه. این نوع موتور رو علاوه بر باتری، میتونیم با سیستمهای برق خورشیدی هم راه اندازی کنیم. یعنی اگه پنل خورشیدی دارید، میتونین پمپ رو مستقیما به خروجی ۱۲ ولت سیستم نصب کنین. اما بیشتر مواقع از باتری ماشین استفاده میشه. موتور پمپ کفکش ۱۲ ولت به یک پروانه متصل هست که وظیفه پمپ کردن آب رو داره. این پروانه ممکنه از نوع باز یا بسته باشه. بدنه دستگاه عموما از نوع استیل هست ولی پمپ کفکش ۱۲ با بدنه چدنی هم داریم که از نظر بدنه خیلی مقاومتر هستند.
این نوع پمپ برای استفادههای محدود طراحی شده و جاهایی که برق نیست خیلی سریع و بدون نیاز به هواگیری یا عمل خاصی قابل استفاده هست. فقط کافیه شیلنگ بهش وصل کنین، اون رو بندازید داخل آب و سیمش رو به باتری وصل کنین. برخی از مدلها که پروانه باز دارن تا ۷ متر ارتفاع میتونن آبرسانی کنن، و برخی دیگه که پروانه بسته هستن تا ۱۲ متر ارتفاع امکان جابه جایی دارن. این پمپها میتونن تا یک ساعت بدون وقفه کار کنند و بعد توصیه میشه حدود ۱۵ دقیقه استراحت بهشون داده بشه.
بدنه پمپ کفکش ۱۲ ولت
پمپهای کفکش ۱۲ ولت، ۳ نوع بدنه مختلف دارن. بدنه استیل، بدنه چدن و بدنه پلاستیک. در ادامه مزایا و معایب کفکش ۱۲ ولت با بدنههای مختلف را بررسی میکنیم
- کفکش ۱۲ ولت بدنه استیل: این نوع بدنه قیمت متوسطی داره، مزیتش اینه که علاوه بر سبکی، عمر خوبی داره. ولی خوب عیبش اینه که استیل استفاده شده ضعیفه و در اثر ضربه آسیب میبینه همچنین نمیشه دائم داخل آب نگهش داشت چون ممکنه زنگ بزنه.
- کفکش ۱۲ ولت بدنه پلاستیک: معمولا کفکشهایی که بدنه پلاستیکی دارند سایز کوچکتری دارند و میزان آبدهی شون کمتره به همین دلیل سبکتر هستند و ارزونتر. مزیتی که ایجاد میکنند، قیمت پایینتر، عدم زنگ زدن بدنه دستگاه در طولانی مدت هست. اما معایبش، آسیبپذیری در برابر ضربات و امکان شکستن، قدرت پایین موتور و آبدهی پایینتر هستند.
- کف کش ۱۲ ولت بدنه چدنی: این نوع از کفکش dc بهترین مدل از اونهاست. چون هم بدنه محکمی داره و در حمل و نقل آسیب نمیبینه، هم موتورهای قویتری معمولا دارن و عمر بیشتری هم نسبت به بقیه مدلها دارند. پس مزیت این نوع پمپ کف کش DC، عمر بیشتر، دوام بیشتر در حمل و نقل هست و معایبش عمر بیشتر و وزن بیشتر نسبت به بقیه مدلها.
کاربردهای پمپ کفکش ۱۲ ولت
کابردهای اصلی این پمپ برای مناطقی که دسترسی به برق ندارن یا استفاده موقتی قراره انجام بشه هست. مثلا وقتی میخوایم مخزن سمپاشی رو پر کنیم، یا میخوایم استخر رو خالی کنیم و یا نیاز به آبیاری محلی هست که در اون منبع آب سطحی داریم. مثل رودخونه یا کانال آب. علاوه بر این از این محصول میتوان برای انتقال دیگر مایعات مانند روغن هم استفاده کرد.
آیا برای گازوئیل هم میشه از این پمپ استفاده کرد؟ در جواب باید گفت که بله این امکان وجود داره که بشه از کفکش ۱۲ ولت برای تخلیه گازوئیل استفاده کرد، اما این موضوع را باید در نظر گرفت که با توجه به پروانه پلاستیکی این نوع پمپها، امکان خشک شدن و از دست رفتن پروانه وجود داره. برای اینکار توصیه میشه از پمپهای مخصوص گازوئیل استفاده بشه.
استفاده در کمپها و خودروهای کمپر هم برای منابع آب جهت شست و شو و یا حتی حمام صحرایی یکی دیگر از کاربردهای این پمپ هست که میتونه خیلی سریع و راحت با باتری ماشین راه اندازی بشه.
پس اگر بخواهیم کاربردهای پمپ ۱۲ ولت رو خلاصه کنیم:
- خالی کردن استخر یا منابع آب بدون نیاز به برق
- پر کردن مخازن، مانند مخازن سمپاشی از آبهای سطحی
- استفاده در تخلیه و جابه جایی سوختهایی مثل گازوئیل و نفت
- آبیاری باغ و باغچههای کوچک
- استفاده در طبیعت گردی و خودروهای کمپر
مزایای پمپ کفکش ۱۲ ولت
این پمپها با اینکه ضعیفتر از پمپهای کفکش برقی هستند، اما کاربردها و مزیتهای زیادی را فراهم میکنند تا جایی که برق در دسترس نیست بتوان کار رساندن آب به سطح یا پر کردن منبعها را انجام دهد. مزیت پمپ کفکش ۱۲ ولت عبارت اند از:
- عدم نیاز به برق شهری و امکان استفاده با باتری در هر محلی.
- عدم نیاز به کابل کشی به محل از کنتور آب و استفاده از باتری در نزدیک محل مصرف.
- امکان برق گرفتگی ندارد. این نوع پمپ با توجه به اینکه از برق ۱۲ ولت DC استفاده میکند، هیچ تهدیدی برای برق گرفتگی ندارد.
- امکان استفاده از برق شهری در صورت استفاده از منبع سوئیچینگ ۱۲ ولت.
- سبک بودن و حمل راحت.
- اشغال حجم کم و حمل و نقل راحتتر.
- مصرف برق کم و امکان عملکرد بلند مدت.
- امکان استفاده بصورت پرتابل با خودرو یا تراکتور برای پر کردن مخازن آب یا سمپاشی از آبهای سطحی
- امکان نصب به سیستمهای خورشیدی.
معایب پمپ کفکش ۱۲ ولت
هر دستگاهی که استفاده میشه علاوه بر مزایایی که داره با توجه به محدودیتهاش، دارای معایبی نیز هست. در بررسی مزایا و معایب پمپ کفکش ۱۲ ولت، در ادامه به معایب آن اشاره میکنیم:
- دبی یا خروجی پایین نسبت به پمپهای برقی
- محدودیت پمپاژ در ارتفاع آب
- محدودیت سایز خروجی از ۳/۴ اینچ تا ۲ اینچ
- عدم امکان استفاده برای چاههای عمیق
- در برخی مواقع داشتن بدنه پلاستیکی و آسیب پذیر در حمل و نقل
خرید پمپ کف کش ۱۲ ولت
خرید پمپ کفکش ۱۲ ولت و اینکه از کجا آن را به راحتی و اطمینان تهیه کنید یکی از سئوالات علاقه مندان به این محصول هست. چون این محصول را به سختی میتوان در مغازهها و فروشگاههای سطح شهر پیدا کرد. اما فروشگاه تخصصی کشاورزی فارم کالا، توانسته است انواع مختلف این نوع پمپ کفکش را فراهم نماید. برای مشاهده انواع مختلف پمپ ۱۲ ولت میتوانید به وب سایت فارم کالا به آدرس https://farmkala.com مراجعه نمایید یا با شمارههای ۰۴۱۳۷۲۷۱۱۸۲ و ۰۹۱۴۲۵۷۰۷۳۳ در تماس باشید. در ادامه ویدیو معرفی یکی از پمپهای کفکش ۱۲ ولت معرفی شده را مشاهده میفرمایید.